– Aldri mer, sa Veronica i 2013. Nå er hun tilbake – og hun elsker det.

Veronica Stensrud bodde i Oslo og var TV-produsent og prosjektleder for VG-lista, men fikk nok av kulturarbeid og store produksjoner. Nå er hun tilbake i manesjen, men manesjen er flyttet til Finnsnes og Midt-Troms.

– En gammel sirkushest, som lukter sagmugg, har veldig lyst å komme inn i manesjen igjen. Jeg trodde jeg var ferdig med kulturjobbing, men jeg merket at jeg ville tilbake – tilbake til kultursirkuset, som jeg elsker, smiler Stensrud.

Veronica Stensrud i Kulturhuset Finnsnes. Foto: Rune Ottarsen

Etter halvannet år som frilans produsent er hun nå igang med å produsere sin andre oppsetning av «Jul i hjertet» i Kulturhuset Finnsnes.

– Det handler om å være på rett sted til rett tid. Jeg har en bakgrunn og en erfaring, som ikke mange i Midt-Troms har. Når muligheten åpnet seg for hva som skjer i Kulturhuset Finnsnes, så hoppet jeg i med begge beina, og er ufattelig takknemlig for at jeg blir tatt imot med åpne armer, forteller Stensrud.

Kulturhussjef Karin T. Olsen og Veronica Stensrud. Foto: Rune Ottarsen

Fra 2014 har hun bodd i Vangsvik med mann og to barn. Stensrud var bygdas kjøpmann fram til butikken ble solgt i 2018. Takket være Kulturhuset Finnsnes sin satsing på egenproduksjon fikk hun en god start på den nye karrieren i Midt-Troms. 

– Veien blir til mens jeg går, og etter hvert som jeg blir bedre kjent med kulturfolk og andre i næringslivet, så åpnes det nye dører hele veien. Så er det bare å få den ene foten innenfor dørsprekken, og så albue seg videre – på en hyggelig måte, flirer hun hjertelig.

Regissør Anna Karoline Løseth Bjelvin og produsent Veronica Stensrud under øvinger på “Jul i hjertet”. Foto: Rune Ottarsen

Det har blitt samarbeid med små og store aktører innen næringsliv og kultur, med samarbeid med blant annet Moloen AS i Tromsø og Senja Næringshage. Med bachelorgrad i TV-produskjon fra USA, og erfaring fra inn- og utland, tror hun at hun har noe å tilføre.

– Jeg har et organisasjonhjerte – enten så har du det, eller så har du det ikke – en evne til å sjonglere mange mennesker og mye informasjon, og sette det i kategorier, som er mulig å gjennomføre, sånn at de som skal jobbe kreativt har rom til å være kreative, forklarer hun.

Veronica Stensrud. Foto: Rune Ottarsen

Å være på scenen som aktør er helt uaktuelt for produsenten.

– Jeg har ingenting på en scene å gjøre, for jeg går i svart, og skjønner ikke hvordan folk tør å stå der oppe og utlevere seg sjøl. Jeg har en enorm glede i lister. Jeg elsker lister. Jeg elsker å ha en finger med i alle spill og vite litt om alt, sånn at når noen lurer på noe, så kan jeg gi dem svar med en gang, smiler Stensrud.

Det å se helheten og ha alle detaljer på riktig plass er noe av det som er hennes oppgave som produsent. Erfaringen fra en kravstor bransje er god bagasje.

Anna Karoline Løseth Bjelvin og produsent Veronica Stensrud velger kostymer til “Jul i hjertet”. Foto: Rune Ottarsen

– Friskt blod er godt i alle miljøer, og det å få inn nye øyne og se ting fra en annen vinkel. I TV-bransjen er det harde bud: Alt under perfekt er ikke bra nok. Produksjonsmessig så ligger lista høyt. Jeg har erfaring fra store produksjoner, hvor du må ha ekstremt mange baller i lufta. Men det er det jeg liker. Det er det jeg kan, oppsummerer hun.

Det var dette Kulturhuset Finnsnes sin sjef Karin T. Olsen så for halvannet år siden, og tok Stensrud med på laget. Stensrud er full av lovord om Olsen og hennes satsing.

– Hun som tør å satse på en egenproduksjon, for det er veldig få kulturhus som produserer selv. Og det å få være med i denne galskapen er helt fantastisk. At hun tør å tenke nytt, stort og annerledes. Vi er den lille byen i midten, mellom Harstad og Tromsø. Nå kan de komme til oss og se hva vi gjør, påpeker produsenten.