– Nesten for godt til å være sant

Det har vært et innholdsrikt halvår for søstrene Wenche og Sissel Hole med Senja Moments AS.

I helga var det bakedager med mange lokale bakere i alle aldre og full rulle på kjevler i to rom. Arrangementer for de lokale har kommet jevnt og trutt gjennom halvåret. 

– Vi synes det er kjempeviktig, for de lokale har et forhold til Tranøya, så vi må også vise at det er et tilbud til dem også. Det er ikke bare turister langveisifra vi vil ha hit. Vi vil at det skal være åpent for alle, påpeker Wenche.

Bakedag sist lørdag. Fra venstre: Marte Hanssen Moe, Erik og Helene Sortland Hanssen, Bente Stubberud Hanssen, Mikkel Hanssen Moe og Elise Svendsby. Foto: Rune Ottarsen

Søstrene bruker de lokale for tilbakemeldinger, og det er lettere å spørre folk de kjenner om hva de kan gjøre bedre, og hvordan er det å komme hit.

– Det er også viktig for trivselen vår her ute, at folk som kjenner oss, eller kjenner stedet kommer innom. Vi får litt omtale, og det blir en reklame for firmaet også, tror Sissel. 

Stor aktivitet rundt bordet på bakedagen. Fra venstre: Einar og Elise Svendsby, Veronica Stensrud, Åsta Sortland, Oskar og Nora Johnsen. Foto: Rune Ottarsen

Også er var det morsomt å få litt reklame på TV gjennom programmet «Alt for Norge», der amerkanerne faktisk var de første gjestene på det nye overnattingsstedet i starten av juni.

– Det var dritartig, og en ordentlig pangstart, der vi virkelig fikk brynet oss. Det var så trivelig, for det var så fantastiske folk, flirer Sissel. 

– De var på en måte vanlige gjester, men det var jo en hel produksjon rundt. Så vi kunne ikke bare gå inn i et rom, i tilfelle de filmet, forklarer Wenche.

Bakedagen avsluttes rundt middagsbordet. Fra venstre: Einar og Elise Svendsby, Veronica Stensrud, Jakob Svendsby, Oskar, Vegard og Ann Jeanette Johnsen. Foto: Rune Ottarsen

De nye forpakterne av Tranøya har sauehold, men for at dette skal gi nok inntekter så er de avhengig av å selge en del sengeplasser.

– Vi hadde en veldig positiv sommer uten å ha markedsført oss så veldig. Det har vært bra med folk innom på kaféen, og en del overnattinger, opplyser Wenche Jarlesdottir Hole.

– Det ser veldig lovende ut for neste år med tanke på utenlandske gjester, for nå har vi fått vist plassen fram til forskjellige turoperatører. De kan lage en pakke der vi er med i en type senjabesøk som inkluderer flere steder, påpeker Sissel Hole.

Nærhet til dyrene og naturen er en del av opplevelsen ute på Tranøya. Foto: Rune Ottarsen

Siden de åpnet for besøk 1.juni har det vært flest nordmenn, og ikke så mange av de typiske turistene.

– Mye mindre enn vi hadde håpet. Det er likevel som forventet, for en ting er hva du krysser fingrene for, men realistisk så vil det nok ta litt tid. Det har vært mest av de som har litt tilknytning her, som er litt opptatt av historien, eller vil se på det nye konseptet her ute. Og folk som ringer og trenger en plass å overnatte, forteller Sissel.

– Vi har hatt folk fra nedover i Europa, som har hørt om oss på butikken i Vangsvika, der de ble anbefalt å ta seg en tur hit, så nærmiljøet er veldig viktig, opplyser Wenche Jarlesdottir Hole.

– Vi føler ikke vi har blitt så oppdaget så mye gjennom nett, som omtale lokalt. Også har vi hatt mye dagsturister, og jeg har blitt overrasket over hvor mange som har egen båt, forklarer Sissel.

– Og en del padlere, siden det er fint å padle rundt her, kommenterer søsteren.

Sissel Hole og Wenche Jarlesdottir Hole i Senja Moments AS. Foto: Rune Ottarsen

Og møtet med Tranøya og Tranøy Gård med Tranøy kirke som nærmeste nabo har gjort inntrykk på de besøkende.

– Noen blir stille når de går opp mot gården, akkurat som at de må ta det inn. Vi forteller litt om plassen på vei opp fra kaia, og når de kommer rundt svingen og ser gården, så blir det veldig spesielt, forteller Wenche. 

Wenche Jarlesdottir Hole og Sissel Hole finner roen på Tranøya. Foto: Rune Ottarsen

– Folk synes det er veldig fint her, og veldig rolig og stille – og idyllisk. Gjestene bare sitter og ser ut gjennom vinduet, eller er ute. Jeg tror ikke de legger merke til at det ikke er TV her. Det er ingen som har spurt etter TV, bortsett fra mine egne unger, flirer Sissel.

– Tenk hvor heldige vi er. Vi er utrolig heldige, poengterer Wenche.

– Se hvor fint vi har det, så vi stortrives alle i familien. Selv om vi er på jobb, så føles det som å dra på hytta. Vi får denne roen og det er bare kos her ute. Det er nesten for godt til å være sant, fortsetter Sissel.

Ungene gjorde mer enn å bake på bakedagen. Oskar Johnsen og Marte Hanssen Moe frakter mat til sauene.
Helene Sortland Hanssen viser fram pepperkakehjerte, mens Erik Sortland Hanssen kjevler. Foto: Rune Ottarsen
Marte Hanssen Moe og Nora Johnsen mater sauene, mens Mikkel Hanssen Moe forsyner seg med mer fór. Foto: Rune Ottarsen
Aktiv baking. Fra venstre: Erik og Helene Sortland Hanssen, Bente Stubberud Hanssen, Mikkel Hanssen Moe, Åsta Sortland og Elise Svendsby. Foto: Rune Ottarsen
Nora Johnsen, Elise og Jakob Svendsby likte å mate sauene. Foto: Rune Ottarsen
Erik og Helene Sortland Hanssen, Åsta Sortland og Marte Hanssen Moe. Foto: Rune Ottarsen
Marte Hanssen Moe mater sauene med ærverdige Tranøy Kirke i bakgrunnen. Foto: Rune Ottarsen
Fred Arne Danielsen holder kontroll på saueflokken og de besøkende. Foto: Rune Ottarsen
Mikkel Hanssen Moe og Oskar Johnsen mater sauene. Foto: Rune Ottarsen