Nært, vakkert og nordnorsk

Sigrun Loe Sparboe har med sin tredje soloplate “Labyrint” nok en gang levert solid nordnorsk pop- og visekvalitet. (Slippes 28.september.)

Melodiøse sanger om hverdagslivet. Leken og lett popmusikk. Varierte arrangementer. Velprodusert. Glir lett inn i ørene. Behagelig stemme. Fin bruk av språklige bilder. Samfunnsengasjert. En dyktig betrakter. Personlige tekster. Fortelles ukomplisert. God bruk av stryke- og blåseinstrumenter.

Alt er så vakkert sunget. En lys og klokkeklar stemme som får fram melodien i hvert eneste ord, i hver lille stavelse. En stemme som kan gjøre kassalappen fra siste lørdagshandel om til en vakker sang.

Sigrun Loe Sparboe skriver om hverdagslivet, mellommenneskelighet, nærhet, personlig nærhet, folket, naturen, årstider og kjærlighet. Og hun gjør det med solid kvalitet, øre for detaljer og med noe å mene. Dette er en stemme å følge, både musikalsk og som meningsformidler.

Plata trenger noen lyttinger før den når deg, men når den først gjør det, så er den der fullt og helt, og slipper ikke taket.

De dyptfølende betraktningene i “Æ trudde livet skulle vente”. “Huset” som en god billedlig beskrivelse av menneskets indre. Den sterkt personlige “Det største lille”. Lett pop som i “Ho” og “Lyst”. Her er noe for en hver smak.

En kraftfull tekstforfatter med forsiktige virkemidler. Tekster som er så livsgode at du kan følge ordene og følelsene ettertenksomt, og samtidig så melodiøse at de kan legge seg i bakgrunnen som en vakker soundtrack til hverdagen.

Foto: Gro Lagesen