Bedriften med de gode øyeblikkene

Søstrene Hole ønsker med bedriften Senja Moments SA å gi folk gode øyeblikk og oppleve gledene ved naturen. (Tidligere publisert i Nordlys.)

– Naturen er vår religion, føler jeg. Det å bruke naturen, ta vare på naturen og være i takt med naturen. Vi ønsker å ta vare på det som er her; dyrelivet og naturen, sier Sissel Katrine Hole om hvorfor de har startet bedriften Senja Moments SA.

– Det er godt å komme hit. Det er noe med at det er så rolig og fredelig, og mulighet for å gå seg en tur i haugene og bare slappe av, forteller Wenche Jarlesdottir Hole.

Området de eier ligger idyllisk plassert på Sør-Senja med Tranøya som nabo. Det er her de har vokst opp, og det er her de ønsker å tilbringe fritid, og etter hvert også arbeidstid. Gjennom firmaet Senja Moments SA har de introdusert folket i Midt-Troms for en mulig kommende trend, nemlig  Stand Up Paddle (SUP), allerede i fjor høst. De har også et samarbeid med Kajakk Senja og instruktør John Rasmussen for kurs og utleie av kajakker.

Wenche Jarlesdottir Hole og Sissel Katrine Hole har kanoer til utleie. Foto: Rune Ottarsen

– Denne eiendommen er perfekt for vannsport, for det er så rolig farvann, forklarer Sissel.

– Det ligger så skjermet bak øyene, langgrunt mange plasser og veldig fint for kajakker, utdyper søsteren.

Tidlig i sommer kom også en lavvo på plass.

– Folk drar jo hit for å bo i telt og ha bål. Vi ønsker å tilby overnattingsplasser etter hvert, så vi har startet med lavvoen, og så får vi se hvordan det baller på seg.  Også ønsker vi at alle skal ha tilgang til anlegget vi bygger opp, inkludert rullestolbrukere, forteller Sissel.

Lavvo kan leies. Foto: Rune Ottarsen

– Vi har akkurat startet, og selv om vi har tenkt på det lenge, så må vi prøve ut hva vi vil holde på med, sier Wenche.

Området er allerede et populært turområde, og har vært det i mange år.

– Dette er et kjent friluftsområde der allemannsretten råder. Det er lov å campe og folk kan gjøre det de har gjort i alle år. Nå øker turismen, og det kommer folk som ikke er så tilknyttet til området og ikke tar vare på det på samme måte som folk har gjort i mange år, forklarer Sissel.

– Vi har lyst å bruke eiendommen vi har vokst opp og vi vet at mange liker å være her ute. Det er et turområde, og vi vil gjerne ha litt oversikt hva som foregår. Med turister så kommer det søppel og rot, så vi vil ha litt kontroll, kommenterer Wenche.

Med kaffen på kok venter søstrene Hole på gjester. Foto: Rune Ottarsen

– Det er mulig vi er påvirket av dem og visste at eiendommen har potensial. Vi har vokst opp her og er vant til at det er rolig rundt oss. Naturen betyr så mye og det er så fint på hele Senja, forteller Sissel.

– Vi liker å være ute og har lyst til å ha dette som en sidebedrift til de vanlige jobbene våre. Det er spennende på Senja med alle bedriftene som har startet opp, forklarer Wenche.