Vil videreføre bygdas sosiale møteplass

– Butikken er en sosial møteplass og et holdepunkt i bygda, så det er viktig å beholde den, og kanskje videreutvikle den, sier Gro Anita Ulekleiv.

Gro Anita Ulekleiv og Robin Korneliussen har kjøpt butikken i Vangsvik. Begge gleder seg til å overta, men innehar en tydelig nøkternhet.

– Det er mest for å beholde butikken i bygda. Vi tror ikke vi kommer til å tjene mye penger. Et tilbud til oss sjøl, slik at vi har en arbeidsplass, sier Korneliussen.

Jokerskiltet forsvinner, men butikken vil bestå med Robin Korneliussen og Gro Anita Ulekleiv som nye eiere. Foto: Rune Ottarsen

Ulekleiv blir å ta seg av den daglige drifta og ser fram til til å komme igang med egen butikk.

– Jeg trives med å jobbe med mennesker, og omgås mennesker. Det å kunne utvikle butikken og lage noe spennende, forteller Ulekleiv, som jobbet på butikken for 20 år siden.

Robin Korneliussen og Gro Anita bor i bygda og ønsker å gjøre noe med butikktilbudet. Foto: Rune Ottarsen

Diplomer på veggen i kaffekroken viser at den sosiale møteplassen har blitt lagt merke til langt utenfor bygda.

– Vi ønsker å ivareta kaffekroken. Den vil vi ta med oss fra dag én. Det er her folk treffes og prates. Vi må se hva behovet vil være. Forklarer Korneliussen.

Kaffekroken med skrytevegg med diplomer som understreker at butikken er en viktig møteplass. Foto: Rune Ottarsen

Paret håper på å åpne den “nye” butikken i månedsskiftet mai-juni, men ønsker ikke å love noe.

– Vi ønsker ikke å si noe før vi sjøl vet noe, kommenterer de to.

– Hva er det med vangsvikingene som gjør at dere tør å satse på dem?

– De er et gjevt folk og Vangsvik en trivelig plass. Her er masse positivt og sosialt og folk støtte opp det som skjer. Vi stortrives, opplyser Ulekleiv.

Disse to har noe spennende på gang. Foto: Rune Ottarsen

– Dette er en fantastisk fin plass. Ikke minst den dugnadsånden som er her i Vangsvik med masse lag og foreninger. Det finner du ikke overalt, så det er noe spesielt med Vangsvik. Folket her er fantastisk, skryter Korneliussen oppriktig.