Fullstappet av favorittlåter

Hollow Hearts med et debutalbum av dimensjoner – fullstappet av favorittlåter. 

Musikken til Hollow Hearts ligger i flere lag og fortjener dybdelyttinger. De har spunnet vakker musikk sammen med gode og elegante tekster. Her oppdages nye detaljer i et relativt enkelt lydbilde hvor små og fiffige musikalske løsninger skaper variasjon i hver eneste sang. Ingen låter er laget i samme støpeskje. Alle tekstene har fått sin egen velfortjente musikk.

Etter mange gjennomlyttinger opplever jeg å finne en ny favoritt hver dag, flere ganger for dagen, for her er kvalitet gjennom hele skiva. Ingen snarveier. Ingen enkle løsninger. Kvalitetsarbeid som er elegant samstemt med de ulike instrumentene. Bassist Ida Karoline Nordgård og trommis Mikalel Pedersen Jacobsen ligger fint bakpå og skaper fin rytme til leken vokal og gitar.

I hovedsak bæres mye på skuldrene til vokalist Ida Løvheim og gitarist Christoffer Nicolai Mathisen. Platas sterkeste låt er likevel den låten der alle bidrar like mye – og overbeviser. “Things We Have” er en letthørt låt som sniker seg fint inn øregangene og har et herlig refreng. En annen favoritt er røffsnille “Trouble”. Det er bare å  høre. Du finner kjapt din egen favoritt.

Vokalprestasjonen til Løvheim er på høyt nivå og hun bruker alle fasetter av stemmen og formidler på herlig vis og skaper ekstra dimensjoner til tekstene og musikken. Mathisen balanserer stemmen nydelig med stemningsfullt gitarspill. Hele bandet bidrar med flerstemt og samstemt sang. Det skal godt gjøres ikke å falle for en eller flere av låtene på denne debutplata gitt ut på Westergaard Records.

Her er noen av stedene Hollow Hearts kan oppleves: Tromsø Kulturhus 7.april, Moen Kulturlåve 25.mai, Kråkeslottfestivalen 9.juni (utsolgt), ÅrsteinØya 13.juli og Espenes Kulturlåve 28.juli.