Det enkle er ofte det beste

Samlebandet knekte koden for 20 år siden. Nå har Hugos Pub knekt omtrent samme kode: Det enkle er ofte det beste – særlig hvis det gjøres med kvalitet. 

Finnsnes har gjenoppstått som utelivsby. Tilstander som var vanlige tidlig på nittitallet viser seg nå hver helg på Hugos Pub. En pub må være en bra plass å være og puben i den gamle rutebilstasjonen er ideell. Dette er noe folk vil ha og de trives. Et litt sånn tilfeldighetenes spill at akkurat dette lokalet ble den nye uteplassen i Finnsnes.

Fred Jørgen Kampevoll og Leif Jakobsen med Kurt Simonsen i bakgrunnen. Foto: Rune Ottarsen

Lørdag kveld var det flere generasjoner på dansegolvet samtidig; unge og gamle i skjønn forening. Samlebandet trakk dem ut på golvet og det handler først og fremst om riktige låtvalg og type musikk.

Så her er svaret: Musikk som folk liker og et lokale som folk liker. Et lokale der det er mulig å stikke seg bort, samtidig som du er synlig. Et lokale der musikken ikke blir påtrengende, men høres godt. Et lokale hvor du kan sitte intimt og snakke samtidig som du er midt i smørøyet. Et lokale med en scene som er litt skjult, men samtidig tilgjengelig.

Arnfinn Simonsen med sine magiske fingre. Foto: Rune Ottarsen

Samlebandet opplevde å fylle dansegolvet, men oppnådde ikke den kontakten med de utenom dansegolvet som de gjerne ønsket. Hugos Pub er klart og tydelig et sted for gjester. Gjester som kan velge å være publikum eller sitte å prate med sine venner rundt bordet. Fredags- og lørdagskveld er festkvelder der folk vil møtes å ha det gøy. De er ikke på konsert, men samtidig er konsertfølelsen tilstede.

Lokalet fylles og folk sitter spredt i grupper, men samtidig er de en del av helheten, musikken og det sosiale livet. Lokalet fylles av folk som ikke har vært vanlig å se ute på livet. Unge og eldre, og de midt i mellom har presset den nye puben hardt til sitt bryst. Vi får bare håpe det varer.

Leif Jakobsen trives på scenen. Foto: Rune Ottarsen

Samlebandet knekte koden for sin popularitet for 20 år siden: Musikk som folk vil ha: Creedence, DDE og enkle, rett fram selvproduserte låter som swinger. At de i tillegg er dyktige musikere fullstappet av musikalitet hjelper selvfølgelig, men det viktigste vil alltid være å treffe publikum. Det gjør både Samlebandet og Hugos Pub. Det enkle er ofte det beste.

Kurt Simonsen. Foto: Rune Ottarsen
Leif Jakobsen. Foto: Rune Ottarsen
Fred Jørgen Kampevoll og Leif Jakobsen. Foto: Rune Ottarsen
Kurt Simonsen, Leif Jakobsen og Arnfinn Simonsen. Foto: Rune Ottarsen
Fred Jørgen Kampevoll, Leif Jakobsen og Kurt Simonsen. Foto: Rune Ottarsen