Denne gangen gjør han det sjøl

Det kribler i en mage full av sommerfugler. Denne gangen gjør han det helt alene. Han lover en sterk lokal uteplass med nytt matkonsept.

Gjestene har strømmet til den nye puben Hugo’s Pub i det gamle lokalet til Peppes i TIRB-bygget. Hugo Nordnes står klar med åpne armer.

– Jeg falt helt for lokalet og har lyst å skape noe, skape et tilbud, skape noe for meg sjøl, oppsummerer den ferske pubeieren.

Hugo Nordnes har gjort det enkelt og stilfullt i lokalet. Foto: Rune Ottarsen

To måneder etter nedleggesen av Pinne og en måned før Frank Berntzen åpner sitt nye utelivskonsept har Hugos Pub hatt prøveåpning. Den offisielle åpningen kommer fredag 2.februar.

– Det kribler! Det er sommerfugler i magen. Både musikken og utelivet er en kulturform som folk er vante med og gjerne vil ha tilbake, konstanterer Nordnes.

Den gode samtalen ønsker Hugo Nordnes inn i lokalet. Foto: Rune Ottarsen

Hugo Nordnes er kjent som tidligere daglig leder av Pinne og Go to Gate, samt leder av Finnsnes i Fest 2015. Nå ønsker han full styring.

– Denne gangen vil jeg gjøre det sjøl, og ikke i regi av andre, sier han bestemt.

Nordnes takket nei til villige investorer som la millioner på bordet.

– Jeg har valgt å gjøre det alene – uten investorer. Det er fordi jeg har lyst til å ha kontroll på konseptet.

Lyssatte båser skal sette gjestene stemning. Foto: Rune Ottarsen

Hugo Nordnes er et sosialt menneske med et bankende hjerte for byen og området, og ikke minst musikken.

– Jeg hører på musikk hele tiden og er ganske rund i kantene på sjangere. Musikk skaper stemning og samhørighet. Jeg vil gjerne bruke musikk til å skape aktivitet i byen.

Han ønsker ikke bare å skape et møtested, men vil at musikken skal bety noe, at folk skal lytte og engasjere seg i det som skjer på scenen.

– Jeg liker ikke diskotek med minnepenn. Jeg liker livemusikk.

En romslig scene står klar.

– En scene hovedsakelig for lokale musikere, påpeker Nordnes.

En romslig scene står klar. Foto: Rune Ottarsen

Samlebandet er booket, og Nordnes planlegger en helg med reunionband.

– Det er så populært med disse bandene som er kommet sammen igjen, så det blir retrohelg.

Kjente og kjære låter fra en nærliggende fortid får du høre allerede fredag kveld. Kæm Spælle spiller åpningskvelden, mens på lørdagen brukes scenen til jam der det dukker opp både unge og gamle. Med Geir Bertheussen og Per Øyvind Winther i regi og Winther´s Blue Groove som grunnband skal det sikres kvalitet.

Dette rommet kan leies. Der vil det også bli vist fotballkamper. Foto: Rune Ottarsen

Matkonseptet er nytt for byen i Midt-Troms.

– En kokk som jobber på Michelin-restaurant og som vet hva som kreves for å få en upper-class pubmat. Han kommer og gjør alt grunnarbeidet mens den faste kokken tilbereder maten. Den kan bli opp mot Michelin-standard til veikropris.

– Det skal ikke være dyr mat. Jeg kjører kun tre lunsjretter og tre middagsretter.

Pizzaovnene selges og byttes med kjøkkenutstyr tilpasset et konsept med mat laget fra bunnen.

– Jeg har ikke behov for en pizzafabrikk. Mat fra bunnen. God sesongmat. Nå er det naturlig at en av lunsjrettene og en av middagsrettene er innenfor fisk.

I starten blir det kun lunsjretter, men Nordnes lover gode middagsretter etter hvert. Samarbeide med ølprodusenter kommer til å gi spesialtilpasset tilbud.

– Småretter, fingermat og pubmat rundt mikroøl. Blir 10-15 sorter mikroøl i sortimentet. Toppklasse mat til en kjøpbar pris. For eksempel kjøpe en speketallerken med øl som er tilpasset. En rett som er dagens søndagsmiddag med norsk husmannskost laget fra bunnen.

Det meste er klart for trivelige kvelder på Hugo’s Pub. Foto: Rune Ottarsen

Området utenfor er skapt for uterestaurant med utsikt mot Finnsnesvannet.

– Jeg skal bruke både tid og penger på uterestaurant. Det å hive en fem-seks bord utpå der skaper ingen stemning.

Hugo Nordnes er sterk i trua.

– Det er folk nok å ta av. Nå er det en stor nyhetsinteresse. Hvis vi leverer fra dag én vil det gi resultater.