Bygdefest i byen

Det å skape tidenes bygdefest var en knallgod idé. Gode konsept og rammer rundt konserter er ofte en suksessfaktor, også under fredagens arrangement “Tidenes bygdefest” i Finnsnes. 

Sjeldent å se så mange på dansegolvet, sjeldent å se så mange med musikalsk tilstedeværelse og sjeldent å se så mange også tidlig på kvelden. Folk trekker folk. Slik er det. Slik kommer det alltid til å være. Og tydelig at Samlebandet trekker folk etter å ha stått på pause i årevis.

Hvordan er det mulig å fylle lokalet i en by som de siste år er regnet nesten død og delvis begravet som utelivsby? Minner, nostalgi, musikk som folk liker og et godt gjennomført konsept. At allsangsfaktoren var høy under settet med Creedence er bankers, men at allsangfaktoren var høyere under Samlebandets egne låter viser hvor sterkt dette bandet har stått i området på nittitallet.

Samlebandet: Fred Jørgen Kampevoll, Leif Jakobsen, Kurt og Arnfinn Simonsen. Foto: Rune Ottarsen

Enkel rett fram rock´n´roll og egne tekster som handler om dagliglivet, ukomplisert og fengende. Framført av et band med en besetning som passer så godt i det musikalske bildet. Gitar, bass, orgel og trommer, og innimellom rocka trekkspill. Det swinger av slikt. Og for allsangens del så er det perfekt med et duvende orgel i bakgrunnen.

Fred Jørgen Kampevoll og Leif Jakobsen. Foto: Rune Ottarsen

Leif Jakobsens råe vokal sørger for god trøkk utover lokalet, elegant og melodiøst basspill av Fred Jørgen Kampevoll, enkelt trommespill uten fiksfakseri, men med gode og varierte temposkifter av Kurt Simonsen og et flytende fint orgelspill av Arnfinn Simonsen.

Og folket danset, sang med og storkoste seg. Så enkelt kan det gjøres. Musikk for folk flest; Creedence, DDE og streit rock´n´roll laget av bandet sjøl. Og oppvarmingsbandet Kæm spælle hadde lagt opp ruta ved å avslutte sitt sett med The Kids og Åge Aleksandersen. Her var det bare å ose på – og det gjorde de.

Alle foto: Rune Ottarsen