Musikk til folket

En fortreffelig konsert med kvalitet, humør, humor og glede. 

Heldigvis hadde mange skjønt at denne konserten måtte de få med seg. Et slikt stjernelag av musikere er sjelden å se på samme scene samtidig. Folk kom tidlig. Forventningene var høye.

Fin stemning i Vangsvik Samfunnshus. Fra venstre: Erika Toth, Ragnhild Furebotten, Håvard Lund, Knut Erik Sundquist, Lena Jinnegren, Arnfinn Bergrabb, Ann Sofie Godø, Runa Bergsmo og Bendik Lund Haanshus. Foto: Rune Ottarsen

Bygdelaget Varden hadde skapt en fin atmosfære med intim kaféstemning i Vangsvik Samfinnshus. I dempet belysning ventet publikum spent, mens praten gikk stille og ivrig.

Lena Jinnegren og Bendik Lund Haanshus. Foto: Rune Ottarsen

Det er så utrolig viktig å lage en fin ramme rundt konserter og opptredener. Følelsen av dette var sjeldent og verdifullt for folket i Tranøy kommune og omegn var tydelig. Aldri at det føltes høytidelig og stramt. Her var det nedpå, smilende og jovialt.

Fra venstre: Erika Toth, Ragnhild Furebotten, Håvard Lund, Knut Erik Sundquist og Arnfinn Bergrabb. Foto: Rune Ottarsen

Et orkester med åtte musikere som bygde hverandre opp og skapte variasjoner og toner som henførte salen til intens lytting. Barokk og folkemusikk er ikke så kjedelig så lenge det framføres godt og solid.

Fra venstre: Ann Sofie Godø, Runa Bergsmo og Bendik Lund Haanshus. Foto: Rune Ottarsen

Perkusjonist Arnfinn Bergrabb satt som et pulserende hjerte midt i ensemblet. Med dramatiske oppbygninger og heftige rytmer dro han musikerne med seg. Det var sprelsk og suggerende, spenstig og rolig, progressivt og psykedelisk.Det var rett og slett utrolig kult.

Fra venstre: Erika Toth, Ragnhild Furebotten og Håvard Lund. Foto: Rune Ottarsen

På scenen spilte Fotefar og Arctimus sammen for første gang. Alle sammen landsdelsmusikere som vanligvis er todelt ute på små turneer. Lena Jinnegren, Ragnhild Furebotten og Bendik Lund Haanshus fra Fotefar. Erika Toth, Ann Sofie Godø, Runa Bergsmo, Knut Erik Sundquist og Håvard Lund fra Arctimus.

Herbjørg Valvåg i Folkeakademiet i Tranøy delte ut lokale og nyplukkede gulrøtter til musikerne. Foto: Rune Ottarsen

Dette må Kultur i Troms gjøre flere ganger. FolkBarokk spilte også i Harstad, Målselv og Dyrøy, og avsluttet i Tranøy. Arrangør i Tranøy var Folkeakademiet Tranøy og BL Varden.

Foto: Rune Ottarsen
Foto: Rune Ottarsen