Et vanvittig show!

Du allmektige for en trøkk det var på scenen under Finnsnes Bluesen 2017 i helga, 

Det var stablet kvalitet i bredde, dybde og høyde under første utgave av festivalen Finnsnes Bluesen. En herlig god sammensmeltning av blues, soul og rockabilly ga en sterk musikalsk helg. Pop-up bandet The Outsiders gjorde at høydepunktene kom som deisende bjeller på en fallende snor.

Pop-up bandit The Outsiders: Øyvind Vassli Hansen, Hans Trasti Isaksen, Trond Hansen, Marcus Lewin, Marith Endresen og Geir Bertheussen. Foto: Rune Ottarsen

For en steike god idé å samle dyktige musikere på samme scene. Med kvalitet i alle ledd og dobling av vokalister og gitarister ble det en salig musikkopplevelse på Pinne både natt til lørdag og søndag. Det virket som festivalfølelsen satte seg ekstra godt hos musikerne som var sammen i to dager, og det vistes godt hos alle sammen på festivalens andre dag. Fy, for et show!

Marcus Lewin på trommer og Trond Hansen på bass. Foto: Rune Ottarsen

Med et så utrolig høyt nivå på rytmeseksjonen var det bare for gitarister og vokalister å flotte seg som frontfigurer. Marcus Lewin var verdt inngangspengene helt alene. Han høstet jubel og applaus for sinnsyke trommesoloer og spinnville taktskifter. Trond Hansen er en gledens bassist. Med et lykkelig smil om munnen kjører han herlige bassrytmer på toppnivå. Det må være herlig å spille foran disse to herlighetene.

Marith Endresen og Geir Bertheussen i pop-up bandit The Outsiders. Foto: Rune Ottarsen

Marith Endresen og Geir Bertheussen fant så absolutt tonen på scenen. Med gjensidig respekt og eminent musikalsk samarbeid ble lørdagskveldens avslutning et solid manifest på hvordan en blueshelg kan avsluttes. Det femte og sjette medlemmet i pop-up bandet The Outsiders var Øyvind Vassli Hansen og Hans Trasti Isaksen. Sammen ble de to gitaristene dobbelt så gode.

Hans Trasti Isaksen og Øyvind Vassli Hansen. Foto: Rune Ottarsen

The Outsiders spilte sammen den siste timen både fredag og lørdag. Og lørdagen var det fullklaff. Alle hadde funnet sine plasser og sprudlet av energi og spillelyst og -glede. Dette var noe for lokale historiebøker. En solid dose musikk med tyngde, kvalitet og kraft.

Hans Isaksen, Marith Endresen, Marcus Lewin og Trond Hansen. Foto: Rune Ottarsen

Pop-up bandit The Outsiders hadde to solide band før seg som satte god stemning begge kveldene. Marith Endresen i spann med Hans Isaksen, Trond Hansen og Marcus Lewin leverte blues og soul i diverse varianter og variasjoner. Musikk som appellerer i alle mulige retninger og gir fot og danselyst.

The Fat Rats. Sverre Simonsen, Ottar Tøllefsen, Per Ivar Jensen og Joakim Kristiansen. Foto: Rune Ottarsen

The Fat Rats med herlig kriblende og lettbeint rockabilly ga skikkelig god gammeldags rock´n´roll assosiasjoner tilbake til 1950- og 1960-tallets kjappe rett-på-sak låter. Et band som drar fram godstemning og solskinn i selv de mørkeste kroker og avkroker. Vokalist Per Ivar Jensen hadde med seg et ungdomslag av musikere: Sverre Simonsen på gitar, Joakim Kristiansen på bass og Ottar Tøllefsen på trommer, som alle leverte knalltøft. Og vokalisten med et herlig kroppsspråk som sang like mye med øynene. (Siste fem ordene stjålet fra Hugo Nordnes.)

The Fat Rats fikk igang swing og rock´n´roll på dansegolvet. Foto: Rune Ottarsen

Det er bare å glede seg til neste år. Her er et flott konsept som kan videreutvikles og gi gode opplevelser i år framover. Godt jobbet Hugo Nordnes og Monica Jensvold!