Sjelfulle vibrasjoner

Det er så inderlig ekte – røft og ømt. Shady Oaks tar Håkon Johnsen flere steg videre. 

Shady Oaks i form av Håkon Johnsen viste seg fram flere ganger under Musikkfest Tromsø – sist på Skarven under Musikkfest Natt.

Foto: Rune Ottarsen

Når Johnsen går på scenen forblir han et mysterium for sitt publikum. Kontakten med publikum er rent musikalsk. Han vrenger sjela gjennom sitt låtrepertoar og det er alt du får vite om Shady Oaks. Dette handler kun om ren og pur musikk.

Foto: Rune Ottarsen

Kontakten med publikum er likevel sterk, forsiktig og direkte. Dette viser han gjennom kroppsspråk, blikk og vokal. Null posering. De introverte dansetrinnene har alltid vært der. Ansiktsuttrykkene underbygger følelsesregisteret i tekstene. Ingenting er tilgjort. Råheten, ømheten og sjenansen i hans framføring viser at dette handler bare om å formidle musikk – sterk musikk. 

Foto: Rune Ottarsen

Introvert nesten hele veien, men stemmen oser av trøkk og budskap. Tekstene når sitt publikum og spinner på hele deres følelsesregister. Noe har endret seg hos Håkon Johnsen de siste ett til to årene. Følsomheten, den váre sårheten har kommet i tillegg til den råe og ensomme sårheten. 

Foto: Rune Ottarsen

Variasjonen mellom ømt og forsiktig gir låtene løft og fullbyrder leveringen. Innlevelsen er sterk og tydelig – og inderlig. Dette er Johnsens sterke kort. Om det er en, ti eller 100 publikummere betyr lite. Han sender sine sjelfulle vibrasjoner like sterkt ut i lokalet, og tar ydmykt imot tilbakemeldingene.

Foto: Rune Ottarsen