Humørspredere – også som eiere

Det blide ESSO-paret er endelig eiere av sin egen arbeidsplass etter hektiske uker med overtakelse. Bensin Stasjon Finnsnes AS åpnet dørene med et smil – eller to. 

Smil og godt humør er smittende og Morten og Synnøve Kjærvik har smittet mange gjennom årene.

– Jeg elsker å ha folk rundt meg hele tida og synes det er trivelig. Kontoret skal kun brukes en time eller to på formiddagen. Resten skal jeg være ute blant folk, forteller Morten Kjærvik.

Foto: Rune Ottarsen

– Jeg er så glad i å være på jobb. Jeg liker det så godt og har bestandig sett fram til å gå på jobb hver eneste dag. Jeg er blid og fornøyd fordi jeg har det trygt og godt. Jeg har kommet en plass i livet at det er trygt, smiler Synnøve Kjærvik.

Foto: Rune Ottarsen

Ekteparet skal fortsette med sine vanlige skift, akkurat som før.

– Kjempeartig når jeg får gjøre andre ting enn å stå ved disken. At jeg får være ilag med kunder og skifte lyspærer og vindusviskere. Da koser jeg meg. Jeg liker å holde på med hendene også og ikke bare stå rett opp og ned i kassa, forklarer hun.

– Det er så utrolig viktig å ta vare på kundene sine. Vi skal kjennetegnes ved å ta vare på kundene, legger hun til.

Foto: Rune Ottarsen

De synes det er greit å endelig være i havn med overtakelsen av ESSO-stasjonen i Finnsnes, men merker ikke den helt store forskjellen fra å være ansatte til å være eiere.

– Jeg har egentlig ikke kjent på den følelsen. Jeg tror det går en stund før jeg oppdager at dette er vårt. Jeg har vært her i over 10 år og Morten i 15, 16, 17 år, så det har jo blitt “våres” for lenge siden. Nå med renovering føler jeg at det blir våres lille baby , flirer hun.

– Det føles litt likere å eie det sjøl. Vi jobber stort sett på samme måte, men det er kanskje litt mer givende og føler at vi kan stå på litt mer og vite at det går til oss sjøl. Det er veldig greit å være arbeidstaker også, men det føles greit å eie, forteller han.

Foto: Rune Ottarsen