– Jeg føler vi har kjøpt ei gullgruva

– Jeg føler vi har kjøpt ei gullgruva. Vi må bare begynne å grave den fram, smiler Hege Dekkerhus.

Seks uker etter overtakelsen av Tranøybotn Camping og Hyttekroa er Hege Dekkerhus fremdeles sterk i trua. Hun framhever naturen som stedets sterkeste kort.

– Dette er et eventyrområde med så mye vakkert. Alt her er et eventyr og det er så fint og vakkert. Det å være ute er de tre m´er for meg: Motivasjon, meditasjon og medisin. Totalt sett blir det min religion, forteller Dekkerhus.

Hege Dekkerhus. Foto: Rune Ottarsen

Dekkerhus er et friluftsmenneske og vil gjerne etablere friluftsaktiviteter med Tranøybotn Camping som utgangspunkt.

– Jeg har lyst å skape et miljø rundt plassen. At folk kommer til Hyttekroa for å ta turplanlegging. Her er kartene og tilrettelagt for å gjøre det. Og så kommer sjøkart på to ganger to meter, forklarer hun.

Tranøybotn Camping og Hyttekroa. Foto: Rune Ottarsen

– Det er så spesielt å komme hit og se det fantastiske stedet her. Vi har alt; sjøen med kajakk og fiske. Ånderdalen med nydelig natur, skog og mark og fiske. Vi har jo alt her, og det er ikke langt å kjøre hvis du absolutt må bestige en fjelltopp, fortsetter hun.

– Derfor jeg ønsker å få til friluftsliv. Om det handler om å sitte rundt et bål eller fiske, eller å få noen til å fortelle gode historier om området, bare det å være samlet og gjøre noe ilag. Kanskje 10.klassinger kan velge å komme hit på sin avslutningstur, ta våtkortet i kajakk, kanskje gå i Ånderdalen, besøke Sazza og museet der. Skape turopplevelser og gode minner, forteller Dekkerhus ivrig.

En populær campingplass. Foto: Rune Ottarsen

Ideene er mange, men nøkternheten står sterkt hos Dekkerhus. Hun vil først og fremst ha fokus på stamgjestene den første tida.

– Førsteprioritet er folkene på campingen. De som står her hele året. Jeg har lyst å legge fokus på dem de første årene, at de får det bra.

Hun føler seg godt mottatt av campingfolket og har satset på en aktiv dialog.

– De har vært helt fantastiske og tatt imot oss med åpne armer og vi er utrolig takknemlig for det. Jeg føler at det er viktig å få et samarbeid med de som er på campingen, for de kjenner jo campingen bedre enn oss, smiler Dekkerhus.

Gjester på Hyttekroa. Fra venstre: Sunniva, Michelle og Adrian Rochmann og Misgina Solbø. Foto: Rune Ottarsen

En forsiktig renessanse av Hyttekroa er også startet med en beskjeden meny i form av hamburger og pølser. Det har ført lokalbefolkningen til campingen for en matbit.

– Veldig gjevt fordi den ligger i nærområdet, sier Sunniva Rochmann.

– Veldig trivelig også, påpeker Misgina Solbø.

– Koselig plass, kommenterer Rochmann.

De to kommenterer at det merkes at det er kommet nye eiere og at maten er nydelig.

Hyttekroa satser på enkel mat i starten. Foto: Rune Ottarsen

– Senjastua har stengt lørdag og søndag, og da kan folk ta turen hit utover, men det blir ikke noe gourmetmat og utdannet kokk – ikke ennå i hvert fall, forteller Dekkerhus.

– Dette er ingen veikro, men et samlingspunkt for de som ønsker å bruke naturen.

Rolige omgivelser. Foto: Rune Ottarsen

– Jeg er veldig glad i naturen, fjell, kajakk. Kajakk er min lenestol, men jeg har ikke fått padlet så mye eller gått i Ånderdalen. Det kommer helt an på interessen fra folk til å bruke denne plassen, slik at jeg kan guide og drive med kajakkurs. Og håper at Innovasjon Norge kan være å gi dette stedet et løft med det jeg ser for meg å få til etter hvert.

– Du vil ha mer aktivitet?

– Ja, det er turfolk jeg ønsker innom her. Jeg har en drøm. Firmaet heter Norwegian Wild. Norsk friluftsliv i litt mer lukseriøse rammer uten at det koster skjorta. 16 hyttetomter rett borti her. Alt koster penger, og jeg må være tålmodig og skjønne at Rom ikke var bygd på en dag. Må ta babysteg og være tålmodig og smart underveis.

– Vi kommer til å være aktive på Facebook, så det er bare å følge med. Jeg er en drømmer, men har realisert mange av mine drømmer og tror alt er mulig bare jeg er tålmodig.

Hege Dekkerhus. Foto: Rune Ottarsen