Minner fikk nytt liv

Minner fikk nytt liv da skuespillerne i Rimfrost tømte lageret. 

– Det er utrolig nostalgisk. Det er rart og fint, og vondt og godt samtidig, flirer Kristine Myhre Tunheim.

Minnene ligger stablet i store dunger. Kostymer og rekvisitter tilhørende produksjoner fra den gang skuespillerne i Rimfrost Teaterensemble var nyutdannede og ferske i faget.

Kristine Myhre Tunheim. Foto: Rune Ottarsen

Tunheim er sammen med Alexander Rindestu og Jeanette Solbakken tilbake i sitt tidligere hovedkvarter på Sazza i Tranøy; tidligere Øverbotn Skole. Nå skal også lageret ut. Noe blir med til Tromsø, noe kastes og noe får nytt liv i nærliggende kulturskoler.

– Vi mimrer helt tilbake til den første produksjonen vår i 2006, så det blir veldig mye mimring. Vi klarer ikke bare å kaste ting, men må fortelle historien om hver ting før det hives, smiler Tunheim.

Alexander Rindestu. Foto: Rune Ottarsen

Teaterensemblet har hatt sitt tilhold i Tromsø by de siste årene og den tidligere skolen på Øverbotn har fungert som rent lager. Tunheim synes det er godt å få ryddet opp og la fortid være fortid. Mye har skjedd siden 2006, og mye har skjedd siden de flyttet inn i lokalene i Øverbotn i 2009.

Jeanette Solbakken. Foto: Rune Ottarsen

– Mye nostalgi, men det er litt godt også fordi med en hver endring eller avslutning så kommer det ny energi så det er godt å kjenne at noen kapitler er lagt bak oss, forteller Tunheim.

Dramalærere fra Lenvik – og Målselv Kulturskole er innom og finner kostymer og rekvisitter til sine neste produksjoner. Sammen med Ingvild Solli blir det enda flere mimringer og latter, mens Ida Minkstuen er et nytt bekjentskap. Sammen finner de mye spennende som de ser nye muligheter i.

Ida Minkstuen, Målselv Kulturskole. Foto: Rune Ottarsen

Det er godt for Tunheim å se at ting og klær får nytt liv og skal bekle nye roller.

– Vi har utviklet oss og forhåpentligvis forbedret oss. Noen prosesser er godt å kjenne at vi er ferdige med. Nå går det videre.

Kristine Myhre Tunheim. Foto: Rune Ottarsen

Tunheim presiserer at Rimfrost Teaterensemble fremdeles tilhører Senja og Midt-Troms, og holder åpent for at de en dag kommer tilbake som en aktiv aktør i regionen.

– Nå er vi ferdige her for denne gangen, men tilhørigheten kan ingen ta fra oss. Vi hører heime her på Senja. Vi har vært her i åtte år. Nå skal lokalene brukes av andre og Sazza skal utvikle seg. Det er vi veldig glade for, smiler hun hjertelig og bestemt.