Sjøllaga og artig med mye fliring

Ingen tvil om at dramaelevene i Lenvik Kulturskole har lekt seg fram til to artige og lekne skuespill.

All ære til dramalærerne som har latt elevene improvisere fram replikker og figurer. Slikt blir det morsomt teater av. To gode opplevelser. To morsomme stykker med sjarm og glimt i hvert eneste øye. Kulturskoleelevene storkoste seg på scenen med morsomme replikker, figurer og handling.

Foto: Rune Ottarsen

– Det er veldig artig. Vi har ordnet en god del sjøl, også. Vi har hatt ei grunnhistoria hvor vi har lagt på ekstra. Det er kjempeartig å få lov til å gjøre sånn og være med å skape, forteller Erling Stangnes.

– Hvor mye fliring i skapelsen?

– Veldig mye, flirer han hjertelig.

– Bare det at vi har to gutter med, og begge spiller jenter gjorde at det ble mye fliring og artighet, fortsetter Stangnes, som spilte dronning.

Foto: Rune Ottarsen

Skuespillet med sterk inspirasjon fra Østen hadde en lokal kjønnsteknisk vri.

– Vi har hatt ei rammehistoria med tre prinser, men vi tok tre prinsesser i stedet, som var forelsket i ei jenta, forklarer Stangnes.

Julie Lockertsen spilte en av prinsessene.

– Det var veldig artig. Det blir mye energi med springing fram og tilbake, spesielt siden vi skulle slåss hele tida, forteller hun.

Foto: Rune Ottarsen

Hun forteller om øvinger med mye lek for å finne gode figurer og replikker.

– Det har vært veldig artig på øvingene med masse energi og leking. De ideene som har kommet har vært mest gode ideer, forklarer Lockertsen.

Foto: Rune Ottarsen

– Hvordan har det vært å være med på noe så lekent og spinnvilt?

– Det er godt å få bruke energien. Vi har lekt oss fram til hva vi skal være, svarer Sandra Grønvold.

Foto: Rune Ottarsen

Mathias Enrico Nilsen var med i skuespill for første gang og skryter av de andre elevene og lærer Ingvild Solli.

– Utrolig og kjempeartig at jeg får være med. Alle er kjempesnille, og gjør du noe feil lar de det gå og bare spiller av det.

Foto: Rune Ottarsen

– Vi har flirt masse og forbedret fra gang til gang. Ved hjelp fra de andre og lærer Ingvild har jeg forbedret meg mye, forteller Nilsen som var tjener, munk og til slutt Fatima som prinsessene var forelsket i.

Foto: Rune Ottarsen

Den yngste gruppa har laget teaterstykket fra bunnen gjennom improvisasjon. Det vistes tydelig i eierskapet til morsomme replikker. Mye fliring fra publikum i begge teaterstykkene, godt skuespill, god scenografi, veldig flott visuelt og det var morsomt.

Foto: Rune Ottarsen
Foto: Rune Ottarsen
Foto: Rune Ottarsen
Foto: Rune Ottarsen
Foto: Rune Ottarsen