Verdens beste råvarer ble smakfulle matretter

Lokale råvarer og profesjonell kokk ga smaksopplevelser for elever. Klippfiskboller, bacalao, fiskesuppe og stekt hyse stod på menyen. 

Tony Pedersen, Sander Larsen og kokk Roger Kristiansen. Foto: Rune Ottarsen

– Dette var litt av en opplevelse og veldig artig, spesielt med klippfisk og hyse. Jeg lagde potetmos fra bunnen for første gang. En kokk med mye god erfaring, oppsummer Sander Larsen.

– Helt fantastisk, trivelig og interessant, sier Tony Pedersen.

– Det var veldig god mat med spesielle smaker, opplyser Håvard Mortensen.

Full aktivitet på kjøkkenet. Foto: Rune Ottarsen

Alle tre går i niende klasse ved Berg Montessoriskole på Skaland i Berg kommune. Lærer på kokkeskolen ved Senja videregående skole, Roger Kristiansen, var takknemlig for å jobbe med godt lokalt råstoff og ungdomsskoleelever.

– Vi har Verdens fineste råstoff på Senja, så det er flott at senjaungdommene får bruke av de råstoffene, sier kokk Roger Kristiansen.

Edwind Meyer Johansen med kokk Roger Kristiansen. Foto: Rune Ottarsen

– De spiste godt av den maten vi lagde med nye smaker og nye sammensetninger. Jeg tror de bra mett etter dagens seanse, fortsetter Kristiansen.

Maten falt i smak for Håvard Mortensen, Tony Pedersen, Edwind Meyer Johansen, Angelica Dagsland, kokk Roger Kristiansen, Sander Larsen og Kathrine Olsen, elev ved Senja vgs. Foto: Rune Ottarsen

– Målet for oss er at ungdommene skal bli kjent med de lokale råstoffene og tenke over hva vi produserer på Senja. For skolen vår sin del er det viktig at vi er ute og snakker om den gode tradisjonsrike maten, forklarer han.

Kokk Roger Kristiansen og Sander Larsen. Foto: Rune Ottarsen

– Vi ser at ungdommene liker å lage mat. Det å lage mat er en viktig del av det å vokse opp, altså det å kunne lage sin egen mat er kjempeviktig.

Roger Kristiansen instruerer Angelica Dagsland. Foto: Rune Ottarsen

– Ungdommene er på og med, det har jeg opplevd her på Skaland. De er fantastiske gutter og jenter som synes at det er greit å lage mat, skryter Kristiansen.

Tony Pedersen lagde fiskesuppe. Foto: Rune Ottarsen

Opplegget var i regi av Opplæringskontoret for fiskerifagene i Troms. Råvarene var levert av Aksel Hansen AS og Nergård Senja AS i Senjahopen.