Kortreist kompetanse og kortreiste produkter

– Dette kommer til å bli kanonbra, helt fantastisk. En liten kikk ut vinduet så ser du at vi ligger midt i smørøyet, sier Dag Rune Toresen. 

Camp Steinfjord ligger tett inntil Nasjonal Turistvei i idylliske Steinfjord i Berg kommune. Stedet har svenske eiere, men driverne er veldig lokale – fra nabobygda Skaland.

Resy Aak Toresen og Dag Rune Toresen med to av eierne Fredrik Björkander og Kristoffer Holmström. Foto: Rune Ottarsen

Takknemlige for lokale drømmejobber var det ikke vanskelig for Dag Rune Toresen og Resy Aak Toresen å takke ja til jobbene som henholdsvis Camp Manager hos Camp Steinfjord og kjøkken- og restaurantsjef i The Fat Cod.

– Dette blir spennende. Senja er i enorm turistvekst. Potensialet er enormt hvis hele bransjen samarbeider og spiller de riktige kortene, sier Resy. 

– Det som tiltrekker meg er det å skape fornøyde kunder. Å gjøre et godt stykke arbeid og få gode tilbakemeldinger, forklarer Dag Rune.

Dag Rune Toresen og Fredrik Björkander diskuterer muligheter og løsninger. Foto: Rune Ottarsen

Ekteparet har vært i reiselivsbransjen gjennom mange år, men denne gangen får de være med på å prege utformingen av konsept og produkt.

– Dette er spennende, fordi de fleste gangrene har vi kommet til duk og dekket bord og gått inn i roller som andre har hatt før. Her får vi være med fra start og i stor grad påvirke hvordan produktet blir, forteller Dag Rune.

Kjøkkensjefen i arbeid. Foto: Rune Ottarsen

Begge har erfaring fra begge sider av kjøkkendøren i restaurant- og hotellbransjen og kan overlappe hverandre og bytte roller.

– I utgangspunktet har vi definerte roller, men det blir nok et samarbeid slik at den ene kan overta den andres funksjon og fordele de ressursene vi har på mest fornuftig måte, forteller Dag Rune.

– Det er ikke umulig at vi bytter plass en dag, for han er minst like flink å lage mat, smiler Resy.

The Fat Cod. Foto: Rune Ottarsen

Camp Steinfjord satser på fisketurisme, men ønsker å være en helhetlig aktør med restaurant og kafé. I lyse lokaler ligger The Fat Cod med utsyn utover Steinfjord og storhavet utenfor.

– God service. God mat. Alt er hjemmelaget. Alltid gi kundene det lille ekstra, slik at de føler seg velkommen og har lyst til å komme tilbake. Mye fisk, mye lokale råvarer, lokale retter og lokale leverandører. Selvfølgelig også noe kjøtt siden erfaringen min sier at det er helt nødvendig, oppsummerer kjøkken- og restaurantsjefen.

Fredrik Björkander viser fram den nyoppussede andreetasjen. Foto: Rune Ottarsen
Lyse elegante rom med nye møbler. Foto: Rune Ottarsen