Herlighet for en herlighet

Herlighet for en herlighet. The Late Great opererer på et særdeles høyt nivå på alle nivåer.

 Å stå foran scenen fullstendig bergtatt av kraftfull musikk og mektige tekster. Det er umulig å ikke la seg fange av Tor Thomassens musikalske univers fullt av kontraster, detaljer og kompromissløshet. En herlig kveld på Pinne, Finnsnes en fredag kveld.

Tilstedeværelse. Tor Thomassen. Foto: Rune Ottarsen

Musikken fanger deg. Tekstene fanger deg. Tor Thomassens tilstedeværelse fanger deg. The Late Great opererer ubestemmelig sjangerbredt og overrasker gjennom hele konserten. I det øyeblikket jeg tror jeg har funnet stilen og de musikalske referansene tar de en kraftig u-sving eller to.

Foto: Rune Ottarsen

Foten går. Kroppen lar seg rive med fra første riff og slag. Det er så herlig å stå foran scenen og kjenne seg så oppløftet med musikk som går så utrolig lett og fritt gjennom alle kroppens celler. Midt i konserten er behagsfølelsen så sterk at jeg allerede da gledet meg til neste møte med dette fantastiske Tromsø-bandet.

Foto: Rune Ottarsen

Det var tung trøkk, milde og mektige ballader, Rock’n’Roll og behagelige tempolåter. Trommelokmotivet Ottar Tøllefsen dundrende slag forsterkes av John Luptons perkusjon. Solid basskomp av Ariel Joshua. Elegant gitarspill av Stian Grønbech og herlig piano- og orgelspill av Erik Nilsson.

Foto: Rune Ottarsen

Dette er uansett Tor Thomassens musikk og frontfiguren kommuniserer med publikum og når inn med vakre melodier og tekster levert med innlevelse. Røsten er sår der det trengs. Han lar stemmen formidle, og det når inn, i alle fall hos meg, og et blikk mot publikum viser at det når inn hos dem også. Tusen hjertelig takk, The Late Great. En vakker opplevelse. Takk til Pinne, Krister Viken og U:Rock Productions.

Foto: Rune Ottarsen
Foto: Rune Ottarsen
Foto: Rune Ottarsen