Heim i påsken: Kine Yvonne Kjær

Med latter og sprudlende positivitet inntar Kine Yvonne Kjær Trollvika, Senja og Bardu i påsken. Det er like før høysesongen starter for kunsneren og musikeren. 

– Frilanslivet er veldig uforutsigbart, men veldig artig. Starten på året er bestandig litt treg, så da bruker jeg tida til å gjøre egne prosjekter og skrive litt musikk, tegne ting jeg har lyst til, som ikke er på oppdrag, forklarer Kine Yvonne Kjær, bosatt i Tromsø, oppvokst i Trollvika ved Finnsnes.

Kine Yvonne Kjær. Foto: Rune Ottarsen

– Det bruker å ta seg opp mot sommeren med bestillinger av tegninger og spillinger. Jeg prøver å nyte denne tida, for jeg vet at siste halvdelen av året blir travel. Jeg nyter at det er rolig påske, smiler hun. 

For Kjær gir påsken mulige gjensyn med venninnene fra oppveksten i Trollvika. Tirsdag ble det nesten topptur i Kaperdalen, men sikten ødela.

– Det er veldig, veldig koselig. Vi er et gjeng på åtte fra Trollvika som har hengt sammen, noen fra barnehagen og resten fra barneskolen. Nostalgisk å komme heim. Litt sånn at vi blir unga igjen, flirer hun hjertelig.

Kine Yvonne Kjær med snøfangeren Selma. Foto: Rune Ottarsen

Produktiviteten og kreativiteten er stor, selv om det fra nyttår til ut april er mange blanke sider i ordrebøkene.

– Jeg arbeider med ei utstilling. Det synes jeg er kjempeartig. Jeg gleder meg.  Det blir spennende. Lenge siden jeg har hatt utstilling, forklarer kunstneren, uten at tid og sted er bestemt.

Video av Kine Yvonne Kjær i kreativ prosess: https://www.facebook.com/kine.berntsen/videos/vb.891775166/10158274739995167/?type=3&theater

Musikeren Kine har kun vært i låtskriverfase etter nyttår, men sammen med Julie Alapnes Normann i Robaat er det absolutt ting på gang. For eksempel ligger det plateinnspilling på vent.

– Jeg og Julie skulle vært i studio med nytt materiale, men det ble utsatt. Det er sånn det er i frilansyrket. Noen er kjempeflink på å sette toårsplaner, men jeg er ikke sånn, flirer Kjær.

Video Robaat:

https://www.youtube.com/watch?v=MK133tJ028w