Kompakt kvalitet

Kort og greit, og god kvalitet. 

Ung Kultur Møtes (UKM) i Tranøy var kort, men med solid innhold og godt besøk. Med scenedebut som gikk rett til fylkesmønstring på Finnsnes, band og medrivende blues ble det en hyggelig halvtime i god atmosfære i Vangsvik Samfunnshus.

Eli Johnsen og Emilie Helstrøm får synge på Finnsnes i slutten av april. Foto: Rune Ottarsen

Generation 21 har øvd seg opp til å være et solid band bestående av tre flinke og unge musikere. Denne gangen var de også backingband for Eli Johnsen og Emilie Helstrøm. En god kombinasjon. To uredde jenter som tør og vil. Der ligger mye av nøkkelen for å delta på UKM.

Veiledning fra Sigurd Mørkved under lydprøve. Foto: Rune Ottarsen

Få deltakere gir god tid lydprøver og øvinger i forkant av konserten. Utrolig for en utvikling de to jentene hadde fra begynnelsen av prøvene til de stod på scenen foran et entusiastisk publikum. Veiledning fikk de fra erfarne musikere som vet akkurat hvordan de skal kommunisere med unge scenedebutanter.

Håvard Tobiassen og Sigurd Urdshals. Den ene halvdelen av Happy Boys. Foto: Rune Ottarsen

Happy Boys gjorde “Eye of the Tiger” og publikumsvinneren “Sweet Home Chicago” i Blues Brothers-versjon. Publikum ble med på å klappe takt og de fire guttene hadde fine opplevelser på scenen. Artig at så mange hadde tatt turen til UKM.

Edvin Ryvoll og Samuel Stokmo Andreassen. Den andre halvdelen av Happy Boys. Foto: Rune Ottarsen

Happy Boys er fire av medlemmene i Happy Days fra Sør-Tranøy som gjør konserter på Stonglandseidet med swing, rock og blues. Målet er å underholde og få gode sceneopplevelser. Det klarer de så absolutt.

William Svegre. Foto: Rune Ottarsen

Generation 21 er noe så unikt som et band. Bandene kommer og går i de ulike UKM-kommunene og dette året og forhåpentlig flere år framover er Tranøy en av de få kommunene med band på UKM. Og hvis de fortsetter å spille med ulike vokalister, så er de gull verdt for ung kultur i hjemkommunen.

Kristian Svegre. Foto: Rune Ottarsen

Og det de viser av musikalitet og musikalske ferdigheter holder et høyt nivå, spesielt i lys av ung alder. Disse tre blir å se på fylkesmønstringen på Finnsnes, både som eget band og som backingband. Gled dere!

Espen Aldegarmann. Foto: Rune Ottarsen