Dobbelt så godt

Hver for seg leverte de tøft og godt – sammen ble det dobbelt så tøft.

Avsluttet i lag. Øyvind Hansen, Tore Thuen, Kåre Amundsen, Per Øyvind Winther og Fred Jørgen Kampevoll. Geir Bertheussen, Kjell Tore Nordli og Trond Hansen var også på scenen samtidig. Foto: Rune Ottarsen

Avslutningen på “Blues Weekend på Pinne” på Finnsnes i helga ble formidabel – en skikkelig jam-session med to band på scenen. De to gitaristene fant fort tonen og stemningen stod i taket. Dette må Geir Berheussen Blues Express og Winthers Blue Groove gjøre igjen.

Geir Bertheussen og Per Øyvind Winther delte vokal da Geir Bertheussen Blues Express og Winthers Blue Groove avsluttet i lag. Foto: Rune Ottarsen

Bluesexpressen åpnet lørdagskvelden rett på sak uten å slakke i noen ender. Med munnspillet godt plantet i Chicago-bluesen leder Bertheussen sitt band gjennom et solid strekke låter, intensivt og dynamisk. Det er ingenting å fundere på, de er på Pinne for å underholde. Et band som trives på scenen og elsker å spille.

Øyvind Hansen, Kåre Amundsen, Geir Bertheussen og Trond Hansen. Foto: Rune Ottarsen

Kveldens store overraskelse var helgas gitarist Øyvind Hansen. Nordmøringen spilte gitar med så rå og kompakt lyd at jeg trodde de hadde kompletert med organist. Gitaristen var skikkelig på hugget, framoverlent med en anelse rockabilly i spillet. Den herlige bassgangen til bassmaskinen Trond Hansen og Kåre Amundsens gode komp fungerer i alle tempo og gjorde bandet tight og robust.

Trond Hansen. Foto: Rune Ottarsen

Winthers Blue Groove er en fin samling musikalske ringrever som har funnet en egen stil og opererer mye innen en slags soulblues. Dette er et band å regne med framover. Og når de virkelig velger å trøkke til er det solid herlig blues som løfter i kroppen.

Tore Thuen og Fred Jørgern Kampevoll. Foto: Rune Ottarsen

Kjell Tore Nordli sitt jazzinspirerte orgelspill gir en ekstra dimensjon når han drar avgårde i metamusikalske soloer. Kanskje litt i overkant ofte, og bandet kan muligens vurdere å holde igjen i de minst typiske orgellåtene. Men, bevares, en mann som vil løfte mange band.

Kjell Tore Nordli. Foto: Rune Ottarsen

Gitarist Tore Præsteng Thuen er en fortreffelig gitarist. Ikke mye fakter og fiksfakseri, men elegant flott melodispill og riff. Per Øyvind Winther har funnet låter som passer hans kraftfulle vokal og intensitet, særlig de soulbaserte låtene.

Bassist Fred Jørgen Kampevoll er aktiv i kommunikasjonen med medmusikantene. Slikt er godt å se. De samarbeider, ser på hverandre, hvor fingrene går i vendinger og soloer, og urfordrer hverandre. Spilleglede har disse musikerne i søkk og kav.

Tore Thuen og Per Øyvind Winther. Foto: Rune Ottarsen

Samlet var det en morsom lørdagskveld, og avslutningen med begge bandene på scenen løftet stemningen enda et par hakk. Uformelt, ærlig og herlig. Det var gøy å se hvordan de koste seg på scenen og ga hverandre plass og musikalsk spillerom.

Kåre Amundsen, Øyvind Hansen og Geir Bertheussen. Foto: Rune Ottarsen