Fyller et musikalsk og politisk hull

I en tid med aktive diskusjoner for og imot kommunesammenslåing er det ett element som mangler – og det er satire. 

Geiga kan satire; sette grasrota opp mot øvrigheita ved hjelp av humor og treffende poenger. I en tid hvor det meste diskuteres ihjel på Facebook er det godt å oppleve at noen fremdeles bruker gode gamle virkemidler som satire og kraftfulle tekster løftet opp av gode melodier.

Geiga: Stein Erik Henriksen, Linda Hansen og Børge Henriksen på Sazza. Foto: Rune Ottarsen

Gjennom sine tekster forteller de om hva de setter høyt og hvorfor. Humor, politiske stikk og elegante fraser. En trio som løfter fram det gode livet i havgapet, de små og nære hverdagsopplevelsene, og hva som ikke er helt optimalt i samfunnet.

Foto: Rune Ottarsen

Geiga prøver ikke å være mer enn det de er og styrken er enkle arrangementer av kvalitet. Musikalsk fungerer det utmerket. Miksen av to gitarer, én enkel tromme og første- og andrestemme. Ikke for mye, ikke for lite.

Foto: Rune Ottarsen

De skaper en hyggelig atmosfære, inkluderer sitt publikum og det de serverer er selvlaget og ekte. Sangene som hyller og ærer natur og folk blir aldri klisjé eller kleint. Til det er tekstene for varierte og gode, og melodiene laget til deres stemmer. Det fungerer steike bra.

Geiga: Linda Hansen, Børge Henriksen og Stein Erik Henriksen. Foto: Rune Ottarsen

Musikken er sammensmelting av revyviser og den nordnorske visekulturen. Noe som ellers ville manglet i den musikalske helheten i Midt-Troms: Viser med gode heimelaga tekster med humor og snert – og satire. Geiga fyller et musikalsk hull i regionen og diskusjonen.