Riktig valg – i retrospekt

Millionfisken har blitt et musikalsk retroparty, for å sette det ganske på spissen av havfiskestanga, men et av dagens to artistslipp viser nyere takter. 

Bandet Senjahopen har sluppet sin aller beste plate og funnet en stil som oser musikalsk kvalitet med tekster som treffer dagliglivet tett og nært.

Henrik Sandnes eide publikum under Buktafestivalen 2016. Foto: Rune Ottarsen

Fredags- og lørdagsunderholdningen under Millionfisken har bestått av artister som har hatt sine hits for lenge siden. Sånn sett er Senjahopen et friskt bookingpust for fiskefestivalen. Og frontfigur Henrik Sandnes kommer med stor sannsynlighet til å eie sitt publikum i like stor grad som under Buktafestivalen ifjor sommer.

Sisteplata har gitt oss låter som kommer til å fenge stort på Sjøvegan, og jeg gleder meg spesielt til å høre mektige og kraftfulle “Kjære, Jenny” dundre ut live. De som tror de kjenner Senjahopens repertoar får seg noen overraskelser og de som kjenner bandets siste underfundige skråblikk på livets univers gleder seg nok allerede.

Ketil Stokkan kommer. Her fra Senjafestivalen 2013. Foto: Rune Ottarsen

I årets retropakke ligger det fine godsaker med Postgirobygget og Ketil Stokkan på fredagskvelden og publikumsstemningen kommer garantert til å ligge skyhøyt. Senjahopen står foreløpig alene på lørdagskvelden og hvem de skal dele kvelden med er fortsatt hemmelig. Og spørsmålet er: Kommer det noe nytt og spennede, eller enda et retroband?

Millonfisken er et fantastisk konsept som trekker utrolig mye folk til Salangen i juli og deres bookinger har nok tidligere truffet det publikummet som allerede tar turen til den råe fiskekonkurransen i dugnadsåndens tegn. Festivalen er fremdeles å se på som en positiv nyskapning, men musikken fredag og lørdag har hatt et sterkt retropreg. Her er Senjahopen årets friske pust. Gled dere!

Violet Road på Millionfisken 2013. Absolutt ikke retro. Foto: Christer Møller/Rune Ottarsen