Erfaring gir kvalitet

En god kvalitetsmessig og helhetlig forestilling i en fullstappet gymsal under årets “Bygdekvelden” på Stonglandet skole. 

Foto: Rune Ottarsen
Foto: Rune Ottarsen

Niende og tiende klasse viser tydelig hva en slik scenegalla har å si for trygghet og frihet på scenen. Deres styrke er humoren og den gode timingen i det de framfører. Kvalitetsmessig er det så bra at de absolutt bør vurdere å lage en egen revyoppsetning.

dsc_9165

De koser seg på scenen, er bevisst sitt publikum og vet hva som fungerer. At de har hentet ferdig stoff er ingen ulempe. Det at tekstene er av god kvalitet er et godt utgangspunkt, men det må likevel gjøres riktig og selvsikkert. Elevene leverer med en revykvalitet som gjør stoffet til deres eget.

Foto: Rune Ottarsen
Foto: Rune Ottarsen

At den årelange tradisjonen med Bygdekvelden har gjort dem scenevante med åtte-ni års erfaring som sceneartister. Det har nok også vært enkelt for de relativt nyankomne og tre inn i artistrekka, for det er ikke mulig å se hvem som kun har vært et par år på Stonglandseidet.

Foto: Rune Ottarsen
Foto: Rune Ottarsen

Mens niende og tiende klasse har humoren som sitt sterkeste kort, har sjuende og åttende klasse dans som sin store kvalitet. Alle er med og fungerer som en enhet. Med alle elever i svart og kledelige solbriller var årets dansenummer stilrent og elegant. Det er bare å glede seg til neste års nummer, for de har lagt lista ganske høyt.

Foto: Rune Ottarsen
Foto: Rune Ottarsen

Helheten i sceneproduksjoner er viktig og det å kombinere skuespill med sang var et godt trekk av femte og sjette klasse. Morsomme poenger levert med sjarm og glimt i øyet, og viste at de også er et gjeng som tydelig liker å synge.

Foto: Rune Ottarsen
Foto: Rune Ottarsen

At småtrinnet tar opp tråden etter de eldre elevene er flott å se. Mange av dem allerede trygge scenekunstnere. Her var det også gjort et solid og flott forarbeid i kostymeavdelingen. Sjarm, glede og alvor gikk hand i hand.

dsc_9083 dsc_9077 dsc_9080

Voksenopplæringen hadde bare ett innslag. Deres versjon av “Det bor et troll i Senja” på, for dem, et nytt språk var imponerende. Elevene som er totalt uten norske aner viste at de er på god vei til å bli ekte senjaværinger.

Foto: Rune Ottarsen
Foto: Rune Ottarsen

Årets forestilling hadde en fin helhet og god kvalitet. Det at niende og tiende klasse valgte å framføre noen av Hans Kristian Eriksen sine tekster om fiskerlivet fra novellesamlingen “Den lange brødvegen” etterfulgt av sangen “Har du fyr” ga fin sjangerspreding og variasjon.

dsc_9177 dsc_9171 dsc_9155 dsc_9136 dsc_9123 dsc_9106 dsc_9095 dsc_9089 dsc_9085