Marie (15) vant på selveste Bjerke Travbane

Bjerke Travbane er hovedarena for trav i Norge og det var stort for Marie Ertzaas (15) å vinne med ponnien Jazz, begge tilhørende på Mellem Gård i Dyrøy kommune.
– Det å vinne et så stort løp er noe jeg kanskje får oppleve en gang i livet, forteller Ertzaas.

Marie Ertzaas (15) med ponnien Jazz vant på selveste Bjerkebanen. Foto: Privat
Marie Ertzaas (15) med ponnien Jazz vant på selveste Bjerkebanen. Foto: Privat

– Hvordan var det å passere målstreken og skjønne at du vant?
– Det var ganske ubeskrivelig. Det var dritgøy! Det var stort, svarer den unge travkusken.

– En gang i livet
Ertzaas hadde gode forhåpninger før løpet med Jazz, men ikke å nå helt til topps.

– Jeg har en god hest, men det var mange gode i mot. Jeg hadde vært fornøyd med topp tre mot Norges beste ponnier.Det er veldig stort for meg. Jeg har ikke kjørt så langt sør før eller på en så stor bane. Det å vinne et så stort løp er noe jeg kanskje får oppleve en gang i livet, forteller Ertzaas som er vant til litt mindre forhold på Harstad Travpark.

Jubel og seremoni. Foto: Privat
Stor jubel. Foto: Privat

– Det jeg trener til
Løpet var 1.609 meter og hun tok det rolig fra start, la seg i rygg på leder og trøkka til da det var 700 meter igjen og vant med et hestehode.

– Det betyr mye, det er jo det jeg trener til. Det kommer ikke av seg selv. Jeg legger mye tid ned i hesten, forklarer hun.

Hun trener hesten seks dager i uka, aldri mindre enn fem dager. Treningen er veldig hard til daglig, mens uka før løp får han veldig lett trening.

Marie Ertzaas. Foto: Rune Ottarsen
Marie Ertzaas. Foto: Rune Ottarsen

Eneste deltaker fra Mellem
Mellem Gård er først og fremst kjent for Myr Faksen, men denne helga var det kun Jazz og Ertzaas som representerte gården på travløp. Jazz ble kjørt nedover sammen med en ettåring som ble solgt på auksjon. 15-åringen reiste ned med fly fredag og opp igjen søndag kveld. Ponnien skal kjøre løp på mandag på Leangen i Trondheim, men Ertzaas er usikker på om hun blir å kuske i det løpet.